kovo 10, 2017

Sveika mityba|Duonos receptas.

Sveika mityba|, duonos receptas, pagal SULIEKNĖK SVEIKAI edukacinio maisto gaminimo kursų vadovę, Aistę Švetkauskę.
Ingredientai:
600 gr. viso grūdo DALIŲ miltų
60 gr. nerafinuoto cukraus
1 valg.š. himalajų druskos
1 stiklinė trijų grūdų kruopų
1 pakelis duonos sėklų mišinio, nedėti linų sėmenų, galima dėti daugiau saulėgrąžų
1 stiklinė sėlenų arba kviečių gemalų
1 valg.š. kmynų
Vanduo
Raugas (būtų gerai prieš kepant duoną, raugą, bent prieš porą valandų išimti iš šaldytuvo.)
Gaminimo eiga:
Į duonos mišinį, prieš kepant, įdėti 5 smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, papildomai įdėti saulėgrąžų, moliūgų sėklų, džiovintų slyvų, persikų
Sudėti visus ingridientus į dubenį ir ilgai maišyti/minkyti rankomis. Jei tešla pasirodytų per tiršta, įpilama vandens.
Užminkyta duona laikoma per naktį, 12-14 val.
Skarda, kurioje kepama duona, ištepama aliejumi, pabarstoma sezamais ir sudedamas raugas.
Pastaba:
Nepamirškite prieš tai nuimti raugo ir įdėti į šaldytuvą kitam kartui.
Duonelės viršų rekomenduojama apibarstyti kmynais.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių apie pusantros valandos. Valgoma atvėsusi.
Rekomendacijos:
Valgyti su avokadu, salotų lapais, agurku, pomidoru ir visomis kitomis gardžiomis daržovėmis. Skanaus! :) Kursų datas galite sekti čia: http://www.sulieknek.lt/kada-galiu-pradeti-programa/

Prekybos centras vcup_Duonos receptas

How to enable JavaScript in your browser